1 u 
Beste mensen.
Als bestuur van de NBvV gaan we zeker niet over één nacht ijs. We realiseren ons heel goed welke risico's er aan een tentoonstelling kleven, maar niks doen is ook erg gemakkelijk. We willen toch wel heel graag onze hobby bedrijven. Kort geleden hebben we enquêtes gehouden en de uitkomsten vielen ons heel erg mee. Van de oud-inzenders waar we een mailadres van hadden (850) reageerden bijna 600 waarvan 60% aangeeft mee te doen aan een 1,5 m NK. 25 % twijfelt nog. Van de keurmeesters zegt 90% te willen keuren. En van de medewerkers zegt ook 60 % weer mee te doen. Dit zijn hogere cijfers dan we hadden gedacht. Een NK leeft nog behoorlijk.
We staan dan wel voor een grote uitdaging die lastige keuzes met zich meebrengen. Zo mogen er in de IJsselhal een beperkt aantal mensen tegelijkertijd binnen zijn. We moeten dan misschien wel met een tijdslot werken. We hebben al een plattegrond met éénrichting looproutes en extra in en uitgangen. De grootste uitdaging blijft echter de uitgifte van de vogels én het gedrag van de mensen. Dat moet heel strak gereguleerd en hoe dat moet???? Uiteindelijk is het toch de mens zelf die de regels besluit te respecteren of te overtreden. We hebben nog zorgen genoeg, maar als het enigszins kan dan gaan we ervoor.
Namens HB en de Werkgroep

DISTRICT GELDERLAND

We hebben voor 2021  weer een locatie voor een mooie districtstentoonstelling welke wordt gehouden in week 50 .

Hopelijk ook een goede plek voor de toekomst.

Zalencentrum De Valom in Huissen  wordt ook weer de thuisbasis voor de voorjaars- en najaarsvergadering.

Ik hoop u allen snel weer in goede gezondheid te

ontmoeten.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur

 

Wim Theloosen

 

Het doek valt voor IJsselhallen Zwolle, dit zijn de nieuwe plannen

Door Hilke Vos 3 juni 2020

Deel236EmailTweet

Gek idee: de IJsselhallen in Zwolle gaan definitief dicht. Nog gekker is dat je over vijf jaar waarschijnlijk kunt wonen op deze plek, want de gemeente wil huizen bouwen op de huidige evenementenlocatie. De stekker gaat er na 30 jaar uit, mogelijk al per volgend jaar, zo meldt De Stentor.

Wanneer de deuren precies sluiten is niet helemaal duidelijk. Tot eind 2023 zijn de huidige IJsselhallen in ieder geval nog beschikbaar voor diverse grote en kleine evenementen. Daarna loopt het huurcontract tussen de gemeente Zwolle en Libema af. Een alternatieve plek voor evenementen is er nog niet, aldus Monique Schuttenbeld, wethouder evenementen.

“Helaas is door de coronacrisis een onzekere periode ontstaan voor de evenementenbranche en stellen wij een besluit voor de raad voor een nieuwe, alternatieve eventvoorziening uit. Naar verwachting kan dit najaar een voorstel aan de gemeenteraad worden aangeboden. Door de RIVM-maatregelen zijn voorlopig alle evenementen in de IJsselhallen afgelast en is er voor Libema een uiterst lastige situatie ontstaan. We hopen voor alle bezoekers en voor de organisatie dat het binnenkort weer mogelijk wordt evenementen te organiseren.”

En dan, over een paar jaar?

 

Woningen bouwen, als het aan de gemeente ligt, inmiddels al een langlopend plan. Het 8,5 hectare tellende terrein, zo groot als zestien voetbalvelden, wordt daarmee de grootste binnenstedelijke nieuwbouwlocatie in Zwolle. En dat is hard nodig, volgens het stadsbestuur, vanwege de grote vraag naar woningen in de stad. “We willen er een wijk bouwen die past bij het karakter van de Kamperpoort en de Veerallee, maar ook bij de binnenstad en Spoorzone.”


 

 

Er is een nieuwe versie uit van TTWIN 

Heeft het vraagprogramma NBVV van 2020 tot en met 2024

 

Kijk voor meer informatie op https://ttwin2024.nl/